Sony brengt motion capture trackers uit voor gebruik met Meta Quest 2 en pc

Sony heeft een set met zes motion capture trackers uit de doeken gedaan, genaamd Mocopi. De Mocopi-set moet lichaamstracking voor virtualrealitytoepassingen betaalbaarder maken. De mocap-trackers zijn vanaf januari 2023 vooralsnog alleen beschikbaar in Japan.

De motion capture trackers van Sony kunnen door middel van bluetooth worden verbonden met een smartphone-app die de data naar een pc of Meta Quest 2 kan sturen. De gegevens kunnen zo gebruikt worden in de sociale app VRChat. Daarnaast zou de Mocopi-set gebruikt kunnen worden met software van Unity, Autodesk Motion Builder en Virtual Motion Capture. Ook moet het mogelijk zijn om je eigen virtuele avatar te tonen in een livestream.

Mocopi motion capture trackers Sony
(Afbeelding: Sony)

De motion capture trackers wegen per stuk 8 gram en kunnen door middel van een band worden bevestigd aan verschillende lichaamsdelen, zoals het hoofd, de enkels, de armen en de heupen van een gebruiker. Om de Mocopi-trackers te gebruiken is een compatibele telefoon nodig. Volgens Sony zijn bepaalde Xperia-toestellen geschikt, alsook de iPhone 12-reeks of nieuwer.

Alleen voor Japanse markt

In Japan krijgt de Mocopi-set een prijskaartje van 49.500 yen. Omgerekend komt dit neer op ongeveer 345 euro. De trackers zijn vanaf januari 2023 beschikbaar in Japan. Het is niet bekend of de Mocopi-trackers ook in Europa verschijnen.

| Lees ook: Deze VR-games zijn genomineerd voor The Game Awards 2022

Virtual Universe kan een commissie ontvangen wanneer je via links op deze website koopt.