Sony kondigt nieuwe games aan voor PSVR2-headset

Sony heeft niet alleen de releasedatum en prijs van de aankomende PSVR2-headset bekendgemaakt, maar ook aangekondigd welke VR-games er naar het platform komen. Bij de release van de PlayStation VR2-bril verschijnen minstens twintig VR-games.

Op PlayStation Blog kondigt Sony de komst van elf nieuwe games aan voor de PSVR2. Eerder werd al bekend dat Horizon Call of the Mountain exclusief naar de nieuwe PlayStation VR2-bril komt. Ook een aantal andere VR-titels waren al bekend. Sony voegt nu elf nieuwe games toe aan dat rijtje.

The Dark Pictures: Switchback VR

Uit The Dark Pictures-horrorreeks komt de game The Dark Pictures: Switchback VR, van ontwikkelaar Supermassive Games. Deze studio zit ook achter de enge VR-titel Until Dawn: Rush of Blood. Spelers moeten in deze VR-game onder meer een spookschip en een sadistische seriemoordenaar zien te overleven.

Hello Neighbor VR: Search and Rescue

Hello Neighbor VR: Search and Rescue is de tweede VR-game van de reeks met als doel om buurman Mr. Peterson te slim af te zijn. TinyBuild Games en Steel Wool Studios werken samen aan deze game.

The Light Brigade

Naast de PSVR2-headset verschijnt The Light Brigade ook op de originele PSVR-bril van Sony. Je bent een onderdeel van The Light Brigade en reist in deze roguelike steeds opnieuw naar het slagveld, waarbij je onderweg nieuwe spreuken en wapens vrijspeelt.

Crossfire: Sierra Squad

De VR-shooterreeks Crossfire is voornamelijk populair in Azië, maar met Crossfire: Sierra Squad brengt ontwikkelaar Smilegate een spin-off naar de PSVR2. Er zijn meer dan zestig campaign-missies, zeventien soorten vijanden en een hoop verschillende wapens. Ook is er ondersteuning voor co-op tot vier spelers aanwezig.

Naast deze titels heeft Sony ook een aantal VR-games aangekondigd voor de PSVR2-headset die al bekend zijn van andere VR-platformen.

Pistol Whip

Cloudhead Games heeft met Pistol Whip een VR-rythmegame uitgebracht waar je ‘u’ tegen zegt. Eerder verscheen deze game al op de Quest en originele PSVR-bril.

Jurassic World Aftermath

In deze VR-stealthgame ben je een hacker genaamd Sam. Je bent onderweg naar het dino-eiland Nublar, waar je onderzoek doet en vooral probeert om niet opgegeten te worden!

Cities VR

Cities VR is al een tijdje beschikbaar op de Meta Quest 2, maar vindt zijn weg ook naar de nieuwe VR-bril van Sony. De VR-game had op de Quest wat technische tekortkomingen, dus de kans is aanwezig dat de PSVR2-versie het beter doet.

After The Fall

Vertigo Games bracht deze Left 4 Dead-achtige VR-game uit voor onder andere de Meta Quest 2 en originele PSVR-bril. After The Fall is in co-op te spelen, waarbij je met maximaal drie vrienden zombies moet zien te doden.

Cosmonious High

Deze VR-game van ontwikkelaar Owlchemy Labs verscheen ongeveer vijf jaar na de populaire Job Simulator. De game draait om gekke experimenten. Je bezoekt een school voor aliens waarin humor centraal lijkt te staan.

Zenith: The Last City

Zenith: The Last City is een openwereld-MMO die zich afspeelt in een fantasywereld. Je kunt je aansluiten bij een gilde en vechten met fysieke wapens of magie. De VR-game verscheen eerder voor de originele PSVR-bril en de Quest-headsets.

Tentacular

Firepunchd en Devolver Digital laten je in Tentacular als een octopus spelen, waarbij puzzels moeten worden opgelost. Hoewel de octopus gigantisch is, is hij wel goedaardig. Tentacular verscheen eerder op de Meta Quest 2 en andere headsets via Steam VR.

| Lees ook: PSVR2 verschijnt op 22 februari voor 600 euro