‘Sony wil voor maart 2023 twee miljoen PSVR2-brillen geproduceerd hebben’

Het lijkt erop dat Sony een hoge vraag verwacht naar de PSVR2-bril. De VR-headset voor de PS5 verschijnt begin 2023 en het bedrijf wil tegen maart van dat jaar twee miljoen exemplaren geproduceerd hebben. De massaproductie van de PSVR2 zou afgelopen september zijn begonnen.

Dit nieuws is afkomstig van Bloomberg, die zich baseert op bronnen dichtbij Sony. Afhankelijk van de vraag kan de productie van de PlayStation VR2-bril nog worden bijgesteld. Vooralsnog zijn er geen leveringsproblemen in het spel, wat bij de PS5-console die benodigd is om de PSVR2 te gebruiken wel het geval was.

Het aantal van twee miljoen exemplaren suggereert dat Sony een grotere vraag verwacht naar de PSVR2 dan naar de originele PSVR-bril. Acht maanden na release waren er pas één miljoen exemplaren van de PSVR verkocht. Bij de Meta Quest 2, de populairste VR-bril van dit moment, stond de teller in het eerste kwartaal na release al op 2,8 miljoen verkochte exemplaren, meldt Bloomberg.

PSVR2 Speelveld
Speelveld aangeven via PSVR2 (Afbeelding: Sony)

PSVR2: dit weten we over de VR-bril van Sony

Het is nog niet bekend wanneer de PlayStation VR2-headset exact verschijnt. Ook is niet duidelijk voor welke prijs de VR-bril over de toonbank zal gaan. Het is mogelijk dat de PSVR2 in maart verschijnt, aangezien dat ‘begin 2023’ is, maar dat is niet met zekerheid te zeggen.

Recent toonde PlayStation nieuwe beelden van de PSVR2-bril. Daarnaast maakte het bedrijf eerder al het een en ander bekend over de aankomende VR-headset. Zo maakt de PSVR2 gebruik van OLED-schermen, terwijl andere fabrikanten voor LCD kiezen. OLED zou een betere kleurweergave en contrasten moeten bieden. De resolutie van de VR-headset is zoals momenteel de standaard is in virtual reality, namelijk 2.000 x 2.040 pixels per oog.

Verder zijn er functies zoals inside-out-tracking en oogtracking aanwezig. Ook ondersteunen de PSVR2 en de bijbehorende Sense-controllers de haptische feedback en adaptieve triggers die ook in de DualSense-controller van de PS5 te vinden zijn. Hierdoor moet de virtuale ervaring nog immersiever en realistischer worden. Daarnaast krijgt de aankomende VR-bril opties zoals passtrough en de optie om een speelveldgrens in te stellen, zoals bij de Meta Quest 2 ook het geval is.