Officiële Steam Link-app voor Meta Quest 3, 2 en Pro maakt streamen vanaf pc makkelijker

Gebruikers van de Meta Quest 3, 2 en Pro kunnen voortaan draadloos games streamen vanaf een pc naar de VR-bril via de Steam Link-app. Er is hiervoor zowel een bekabelde verbinding tussen je router en je pc nodig. Ook moet je headset verbonden zijn met minimaal een 5GHz-netwerk.

Met de Steam Link-app kun je niet alleen PC VR-games maar ook andere games uit je Steam-bibliotheek spelen op je Quest 3, 2 of Pro. Het draadloos streamen van games vanaf pc naar de VR-headset van Meta was al langer mogelijk via Air Link, maar vereiste verouderde software. Er is ook een Link Cable beschikbaar om een stabiele bedrade verbinding mogelijk te maken.

Je koopt de Meta Quest 3 onder meer bij Coolblue

Steam Link-app
(Bron: Valve)

Om aan de slag te gaan met de Steam Link-app, moet zowel Steam als SteamVR geïnstalleerd zijn op je pc. Vervolgens dien je de Meta Quest 3, 2 of Pro te verbinden met hetzelfde netwerk als je pc. De Steam Link-app is te downloaden via de site van Meta. Vervolgens hoef je alleen de stappen te volgen om de verbinding tot stand te brengen.

Minimale vereisten

Valve en Meta raden aan om een pc te gebruiken met minimaal een Nvidia RTX 2070-gpu en 16GB intern geheugen. Daarnaast beveelt het een Wi-Fi 6- of Wi-Fi 6E-router aan, al is dat geen vereiste. De minimale vereisten zijn Windows 10 of nieuwer en minstens een Nvidia GTX 970-gpu. Draadloos streamen via de Steam Link-app werkt ook niet op de originele Meta Quest-bril.

| Lees ook: Verkoop Quest 3 Elite Strap met batterij tijdelijk stopgezet