Stranger Things VR is ‘voor onbepaalde tijd’ uitgesteld

Stranger Things VR is ‘voor onbepaalde tijd’ uitgesteld. Dat maakt ontwikkelaar Tender Claws bekend. De game zou aanvankelijk op 30 november worden uitgebracht voor de Meta Quest-headsets. De studio heeft geen nieuwe releasedatum bekendgemaakt. Tender Claws belooft de datum ‘in de nabije toekomst’ te onthullen.

Op het sociale medium X (voorheen bekend als Twitter) deelt Tender Claws het nieuws over de vertraging. “We willen delen dat we, samen met Meta en Netflix, gezamenlijk het besluit hebben genomen om de geplande release van Stranger Things VR op 30 november uit te stellen.” Volgens het bericht heeft de ontwikkelaar meer tijd nodig om de ‘best mogelijk gameplayervaring te bieden’. Zoals gezegd, is het niet duidelijk hoe lang Tender Claws precies nodig heeft om de game te finetunen.

Stranger Things VR: van Netflix-serie naar game

De Stranger Things-game staat in het teken van de gelijknamige Netflix-serie. Spelers kruipen in de huid van de antagonist van seizoen vier, Vecna, die wraak probeert te nemen op Eleven en Hawkins. Stranger Things VR wordt uitgebracht op de Quest 3, Quest 2 en Quest Pro. De versie voor de Quest 3 voorzien van een mixedrealitymodus.

| Lees ook: Vacation Simulator is 1 miljoen keer verkocht