Ubisoft trekt stekker uit Splinter Cell VR en Ghost Recon Frontline

Ubisoft kondigt aan dat de ontwikkeling van Splinter Cell VR, Ghost Recon Frontline en twee andere onaangekondigde games wordt stopgezet. De vorige keer dat er een Splinter Cell-game verscheen, was in 2013: Splinter Cell: Blacklist. De remake van de originele Splinter Cell is wel nog steeds op komst.

Ontwikkelaar Red Storm werkte de afgelopen jaren aan Splinter Cell VR. Over de game was vrij weinig bekend, behalve dat het exclusief naar VR-headsets van Oculus (nu Meta) zou komen. In september 2020 werd de game aangekondigd.

Ubisoft maakte het stopzetten van de games bekend tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Ook onthult de uitgever van onder meer VR-games Eagle Flight en Werewolves Within dat de ’traditionele’ game Avatar: Frontiers of Pandora is uitgesteld tot 2023 of zelfs 2024.

Red Storm werkt verder nog aan een Assassin’s Creed voor het virtualrealityplatform van Meta. Het hoofdmenu is mogelijk online opgedoken, waaruit blijkt dat de game mogelijk de naam Nexus krijgt. Er is nog geen releasedatum bekend.