Videokaart van de Quest 3 is mogelijk 2,5 tot 3 keer zo krachtig als die van de Quest 2

De videokaart van de verwachte Meta Quest 3-headset is mogelijk minstens 2,5 keer zo krachtig als de GPU die gebruikt wordt in de Quest 2 en de Pico 4. Volgens analist Brad Lynch maakt de aankomende VR-bril gebruik van de Snapdragon XR2 Gen 2-chipset.

Analist Brad Lynch vertelt op zijn YouTube-kanaal SadlyItsBradley dat de XR2 Gen 2 zo’n 2,5 tot 3 keer betere prestaties levert dan de XR2 Gen 1. Hij baseert zich hierbij op bronnen. De originele XR2-chipset werkt op een 7nm-proces en maakt gebruik van een Adreno 650-GPU. Bij de XR2 Gen 2 gaat het vermoedelijk om een 4nm-proces en een Adreno 740-videokaart.

De Meta Quest 2, de Pico 4 en de Vive Focus 3 maken allemaal gebruik van de Snapdragon XR2 Gen 1-chipset van Qualcomm. Deze is gebaseerd op de Snapdragon 865-chip voor smartphones. Naar verwachting wordt de Snapdragon XR2 Gen 2 onthuld tijdens de Snapdragon Summit. Dit evenement vindt tussen 15 en 17 november plaats.

Gelekte CAD-tekeningen

Eind vorige maand deelde Lynch ook beelden van gelekte CAD-tekeningen van de Meta Quest 3. Daarnaast deelde de analist nog meer informatie over de toekomstige headset van Meta. Zo zou de Quest 3 zich wat meer focussen op mixed reality. De focus zou in elk geval minder liggen bij de sociale interacties die Meta hoopt te bieden met onder meer Horizon Worlds.