‘Vision Pro krijgt pas na vier generaties zijn ideale vorm’ 

De Vision Pro heeft vier generaties nodig om zijn ideale vorm te bereiken. Dat zeggen medewerkers van het team binnen Apple dat aan de mixedrealitybril werkte, meldt Bloomberg-journalist Mark Gurman.

In de Power On-nieuwsbrief van Gurman is te lezen dat een aantal Apple-medewerkers dat aan de Vision Pro werkte, van mening is dat er meerdere iteraties van de headset moeten verschijnen om de ‘ideale vorm’ te bereiken. Wat die vorm precies inhoudt, is niet duidelijk, maar zou volgens Gurman lijken op de progressie die de iPhone, iPad en Apple Watch door de jaren heen maakten.

Volgens Gurman kan Apple de Vision Pro op enkele punten verbeteren. Zo zou de bril te zwaar zijn om gedurende langere tijd prettig te dragen, is de accuduur onvoldoende en voldoen de passthroughcamera’s niet aan de verwachtingen. Een ander veelgehoord punt van kritiek is dat er bij release nog maar weinig geoptimaliseerde apps zijn uitgebracht voor de Vision Pro. YouTube heeft inmiddels bevestigd aan een app voor de bril te werken.

Gurman stelt dat de Vision Pro voorlopig als ‘prototype’ gezien kan worden dat je mag testen door ervoor te betalen. Het is niet bekend wanneer de tweede generatie van de Vision Pro verschijnt. Apple werkt naar verluidt aan een goedkopere versie van de headset, die vanwege productieproblemen uitgesteld zou zijn.

De Vision Pro is momenteel enkel verkrijgbaar in de Verenigde Staten, voor een prijs van 3500 dollar. Er zijn geruchten dat de bril in april of mei ook in China wordt uitgebracht. Apple heeft in het openingsweekend naar verluidt minstens 160.000 exemplaren van de Vision Pro verkocht.

| Lees ook: Is de Meta Quest 2 nog de moeite waard in 2024?