VisionOS 2 brengt ruimtelijke foto’s en ultrawideondersteuning naar Apple Vision Pro

Apple heeft VisionOS 2 aangekondigd tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC op 10 juni. De tweede versie van het besturingssysteem voor de Vision Pro brengt ondersteuning voor virtuele ultrawideschermen naar de headset. Daarnaast kunnen gebruikers 2D-foto’s uit de Foto’s-app omzetten naar ruimtelijke foto’s.

De techgigant voegt onder andere een aantal verbeteringen toe aan de interface van visionOS 2, zoals de mogelijkheid om apps te rangschikken op het startscherm. Daarnaast ondersteunt de Vision Pro nieuwe gebaren om het Control Center en startscherm op te roepen of de resterende accuduur te checken.

Voor wie de Vision Pro gebruikt om te werken op een virtueel Mac-display, biedt visionOS 2 nu ook ondersteuning voor een virtueel ultrawidescherm. Daardoor is er meer ruimte om mee te werken, wat de productiviteit moet verhogen. De headset ondersteunt voortaan ook muizen in plaats van enkel trackpads, ook buiten de mirrored display-omgeving.

visionOS 2 ultrawide

Daarnaast kunnen gebruikers foto’s omzetten naar Spatial Photos, oftewel ruimtelijke foto’s. Ook voegt brengt Apple SharePlay naar de foto’s app in visionOS 2, waardoor het mogelijk is om met andere Vision Pro-gebruikers naar foto’s te kijken via de Spatial Personas die het bedrijf eerder al introduceerde.

Verder gaat Apple het mogelijk maken om de webspelers van onder meer YouTube, Netflix en Prime Video buiten de Safari-browser te gebruiken. Amazon, Google en Netflix hebben nog geen native apps voor de Vision Pro uitgebracht. Daarnaast ondersteunt Apple TV in visionOS 2 voortaan vijf gelijktijdige streams, wat met name interessant is voor sportfanaten. Ook is het voortaan mogelijk om content vanaf een iPhone, iPad of Mac naar de mixedrealitybril te streamen.

| Lees ook: Marvel brengt What If…?-mixedrealityervaring naar Apple Vision Pro