Deze nieuwe VR-games verschijnen op PS VR2, Quest 2 en meer in augustus 2023

Iedere maand verschijnen er een handjevol nieuwe VR-games voor verschillende VR-platformen, zoals de Meta Quest 2, PS VR2 en Pico 4. Ook in augustus zijn er weer genoeg nieuwe virtualrealitygames om uit te proberen. We zetten ze voor je op een rij.

VR Skater (4 augustus – PS VR2)

Skategames zoals de Tony Hawk Pro Skater-reeks maken standaard deel uit van menig gamebibliotheek. Een VR-skategame levert een nog authentiekere ervaring op, waarbij je het skateboard onder je voeten ziet en hoort rollen. Niet gek dus dat ontwikkelaar Deficit Games de VR-game VR Skater twee jaar na de Early Access-release op Steam en een release op het Pico-platform ook uitbrengt op de PS VR2. Vanaf 4 augustus is de game speelbaar op de VR-headset van Sony.

House Flipper VR (11 augustus – PS VR2)

Huizen ‘flippen’ is in real life een gouden business, als je tenminste niet bang bent om je handen vuil te maken en een stapel geld hebt liggen om een opknaphuis te kopen. Met House Flipper VR kun je vanuit je eigen woonkamer en zonder al te veel geld neer te leggen aan de slag gaan met het flippen van huizen. Deze VR-game van Frozen Way komt op 11 augustus naar de PS VR2.

Green Hell VR (15 augustus – PS VR2)

Ook Green Hell VR maakt deze maand zijn opwachting op de PS VR2-headset. Deze VR-game is ‘voornamelijk’ gebaseerd op de Meta Quest-versie van het survivalspel, en niet op de VR-versie voor de pc. Volgens de makers kunnen PlayStation-spelers echter graphics op pc-VR-niveau verwachtten terwijl ze het Amazone-regenwoud verkennen.

| Klaar voor VR? De Meta Quest 2 is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue.

I Expect You To Die 3 (17 augustus – Quest)

Het nieuwe deel van een van de beste puzzelgames voor VR verschijnt deze maand. In I Expect You To Die 3: Cog in the Machine heeft de Enhanced Operative Division de puzzelvaardigheden van Agent Phoenix weer hard nodig. Tijd om je spionagevaardigheden weer op de proef te stellen in verschillende uitdagingen. De VR-game is vanaf 17 augustus speelbaar op de Quest-platforms.

Box to the Beat (23 augustus – Quest/pc-VR/Pico)

Als je een beetje thuis bent in VR, dan ken je Beat Saber vast en zeker. Box to the Beat heeft er veel weg van, met het belangrijke verschil dat je hier met bokshandschoenen op de beat bokst. Ongetwijfeld staat deze VR-game garant voor een work-out waar je flink van gaat zweten. Op 23 augustus verschijnt Box to the Beat op alle grote VR-platforms.

| Ook interessant: PS VR2 gekocht of gekregen? 7 games om als eerste te spelen!

Firewall Ultra (24 augustus – PS VR2)

Ook deze maand verschijnt er weer een shooter op de PS VR2-headset van Sony. Firewall Ultra is een tactische shooter waarin je in teams van vier spelers tegen elkaar vecht. Het is de opvolger van Firewall Zero Hour, wat gezien kan worden als een van de beste VR-shooters tot nu toe. Firewall Ultra krijgt in een later stadium een hardcore-update, waardoor het mogelijk is om je wapen handmatig te herladen in plaats van door een knop op de controller in te drukken.

Crossfire: Sierra Squad (29 augustus – PS VR2)

Augustus kent nog een VR-shooter, want ook Crossfire: Sierra Squad maakt deze maand zijn opwachting op de PlayStation VR2. De VR-game biedt zowel solo-opties als co-op met maximaal vier spelers. Er zijn daarnaast zestig verschillende campaignmissies om te voltooien en veertig verschillende wapens om uit te kiezen. Ook heb je de keuze uit verschillende modi, zoals een Arcade-modus, een Realism-modus en een Hardcore Horde-modus.

Phasmophobia (eind augustus – PS VR2)

Horrorgame Phasmophobia verscheen drie jaar geleden al op pc, maar komt eind deze maand ook naar de PS VR2. In de VR-game is het de bedoeling dat je met andere paranormale onderzoekers verschillende angstaanjagende locaties bezoekt om zoveel mogelijk bewijs van paranormale activiteit te verzamelen. Phasmophobia is in online co-op met maximaal 4 spelers te spelen.

| Lees ook: Dit zijn de beste horror-VR-games van het moment