VR-game Ultimechs komt uit in september voor Quest 2 en SteamVR

Resolution Games brengt volgende maand de nieuwe VR-title Ultimechs uit. Het is een soort Rocket League, maar dan met robots in plaats van voertuigen. De game verschijnt op 15 september voor de Meta Quest 2, Pico-headsets en SteamVR. Ultimechs is gratis te spelen, al komt er wel een betaalde battle pass naar de game.

Met de UltiPass kunnen spelers cosmetische veranderingen doorvoeren aan hun robots om ze naar eigen smaak te personaliseren. De prijs en andere details over de battle pass zijn nog niet bekend. In de gameplaytrailer is te zien dat de robots solo of in teams tegen elkaar strijden om punten in een goal te scoren.

Er zijn niet alleen gelijkenissen met Rocket League, maar ook met RIGS: Mechanized Combat League. Deze VR-game verscheen in 2016 als launchtitel voor de PSVR-headset van Sony. Recent trok Guerilla Games de stekker uit de online multiplayerservers van deze game.

Pre-Season Preview Weekend

Op Steam vindt er tussen 25 en 28 augustus een Pre-Season Preview Weekend plaats, waarbij spelers vroegtijdig aan de slag kunnen met 1v1- en 2v2-gevechten. Toegang is aan te vragen via de Ultimechs-pagina op Steam.

Ontwikkelaar Resolution Games zit ook achter de VR-games Demeo, Blaston en Cook-Out: A Sandwich Tale. Ultimechs is vanaf 15 september free-to-play voor de Meta Quest 2, Pico Neo 3 Link, Pico 4 en SteamVR.