‘VR-studio Camouflaj werkt aan Batman-game voor Quest 2’

Meta-studio Camouflaj werkt mogelijk aan een VR-game die in het teken staat van superheld Batman. De titel zou bedoeld zijn voor de Quest 2-headset van Meta. Facebook-moederbedrijf Meta nam de studio Camouflaj in september van dit jaar over.

Mogelijk heeft de FTC, de Federal Trade Commission van Amerika, dit nieuws per ongeluk naar buiten gebracht. In documenten van de FTC is namelijk het volgende te lezen: “In september 2022 heeft Meta Camouflaj overgenomen, welke momenteel Iron Man- en Batman-VR-apps ontwikkeld voor Quest”. Journalist Janko Roettgers bracht dit onder de aandacht en inmiddels zou de tekst uit het document zijn verwijderd omdat het ‘hoogst vertrouwelijke’ informatie bevatte.

Eerder ontwikkelde Camouflaj al de Iron Man VR-game voor Sony, welke dankzij de overname van de studio door Meta nu ook naar de Quest 2 zal komen. De studio weet in elk geval hoe ze VR-games over superhelden moeten maken, dus het is niet vreemd dat er mogelijk een Batman-VR-game volgt. Meta en Camouflaj hebben officieel nog niets naar buiten gebracht over een game van de caped crusader, dus het is niet honderd procent zeker dat de studio daadwerkelijk aan een nieuwe Batman-VR-game werkt.

Overigens bestaat er al een VR-game van Batman, namelijk Batman: Arkham VR. Deze titel uit 2016 is eveneens beschikbaar voor de PlayStation VR-bril van Sony, maar ook voor Steam en in de Rift Store.

| Lees ook: Deze VR-studio’s zijn in handen van Meta

Virtual Universe kan een commissie ontvangen wanneer je via links op deze website koopt.