Walkabout Mini Golf: 20.000 Leagues Under the Sea nu beschikbaar voor Quest 2 en Steam

Het eerste deel van de Jules Verne-dlc van Walkabout Mini Golf is nu beschikbaar voor de Meta Quest 2 en op Steam. 20.000 Leagues Under the Sea haalt invloeden uit het gelijknamige boek van de Franse auteur, die in het Nederlands bekend is als Twintigduizend mijlen onder de zee. De dlc kost 2,99 euro.

In 20.000 Leagues Under the Sea beginnen spelers in een kleine onderzeeër die aanmeert bij de wereldberoemde Nautilus van Kapitein Nemo. Er zijn 18 holes te spelen en je baant je een weg van het dek van de Nautilus naar beneden, waar je ook een bekend zeemonster uit het verhaal tegenkomt: een gigantische inktvis.

Daarnaast beschikt de Walkabout Mini Golf-dlc over een nieuwe gamemechanic in de vorm van stoom. De stoom duwt de golfbal op allerlei nieuwe manieren door de banen. Verder heeft ontwikkelaar Mighty Coconut voldoende zitplekken toegevoegd om uit te rusten en van de omgeving te kunnen genieten. Dat vertelde senior art director Don Carson aan UploadVR.

Eén uit drie Jules Verne-delen

Volgend jaar volgen nog twee delen in de reeks, die inspiratie halen uit de boeken Reis naar het middelpunt van de aarde en De reis om de wereld in tachtig dagen. Eerder dit jaar voegde Mighty Coconut ook een dlc toe op basis van de film Labyrinth uit 1986. Later dit jaar volgt in samenwerking met ontwikkelaar Cyan nog dlc voor Walkabout Mini Golf gebaseerd op de VR-game Myst.