Welke naam krijgt de AR/VR-bril van Apple?

Er gaan al langere tijd geruchten rond over een aankomende Apple AR/VR. De release van de mixedrealityheadset lijkt slechts maanden van ons verwijderd en mondjesmaat duiken er steeds meer details op. Eén van die details is de mogelijke naam van de AR/VR-headset van Apple.

Het lijkt er sterk op dat Apple kiest voor de naam Reality One. Een aanvraag van dit handelsmerk is namelijk opgedoken. Mogelijk verschijnt er ook een high-end versie van het apparaat, al dan niet op een later moment. Deze krijgt naar het schijnt de naam Reality Pro. Het besturingssysteem van de AR/VR-headsets van Apple zal mogelijk bekendstaan als realityOS. Hiervoor heeft Apple al eerder een aanvraag ingediend.

Releasedatum Apple Reality One

De AR/VR-bril van Apple is nog niet officieel aangekondigd door het bedrijf. Het is niet bekend wanneer het apparaat verschijnt, maar bronnen stellen dat begin 2023 een goede optie is. Naar verluidt beschikt de AR/VR-headset over de M2-chip van Apple. Deze chipset is ook te vinden in de nieuwe MacBook Air van het bedrijf. Ook gaan er geruchten rond over het gebruik van de beeldschermtechnologie OLED-on-Silicon. Verder is er nog vrij weinig over de mixedrealitybril bekend.