Werken de Quest Pro-controllers op de Meta Quest 2?

De nieuwe Meta Quest Pro verschijnt met een nieuw setje controllers. De controllers moeten onder andere over betere haptische feedback beschikken ten opzichte van de controllers van de Meta Quest 2. De Quest Pro-controllers werken echter ook op de Meta Quest 2, al zijn ze zeker niet goedkoop.

Meta omschrijft de Quest Pro-controllers als ‘zelf trackende controllers’. Er zijn drie aparte motoren voor haptische waarnemingen: één in de greep, één in de trigger voor de wijsvinger en één bij de duimgreep. De trigger bevat een sensor die de bewegingen van je wijsvinger kan volgen. De sensor bij de duimgreep kan weer meten hoeveel kracht je gebruikt. Door je wijsvinger en duim te combineren moet het mogelijk zijn om met meer precisie in virtuele objecten te knijpen.

Meta Quest Pro-controllers
(Afbeelding: Meta)

Verder zit er niet langer een trackingsring op de controllers, zoals bij die van de Quest 2 en de originele Quest wel het geval was. Er zijn drie camera’s aanwezig op de Quest Pro-controllers die voor hun eigen inside-out-tracking zorgen. Hierdoor zijn de controllers een stuk compacter. Daarnaast is er een stylus-optie aanwezig, waardoor de controller te gebruiken is als bijvoorbeeld een whiteboardmarker of penseel met drukgevoeligheid.

Touch Pro-controllers los verkrijgbaar voor 350 euro

De Quest Pro-controllers, ook wel bekend als de Touch Pro-controllers, worden geleverd bij aankoop van een Meta Quest Pro-headset. Ze zijn echter ook apart verkrijgbaar voor 350 euro, zodat je ze kunt gebruiken op een Quest 2. Het is nog niet bekend wanneer de Touch Pro-controllers los te verkrijgen zijn, behalve ‘later dit jaar’.

| Lees ook: Hand Tracking 2.1-update moet voor betere tracking zorgen