Xbox Game Pass nu beschikbaar op Meta Quest 3, 2 en Pro

Microsoft maakt Xbox Game Pass beschikbaar op de VR-brillen van Meta. Wie geabonneerd is op de gamedienst kan hierdoor een flink aanbod van Xbox-games streamen naar de Meta Quest 3, 2 en Pro. Denk bijvoorbeeld aan games zoals Starfield, Star Wars Jedi: Fallen Order en Forza Motorsport. Je hebt wel een draadloze bluetoothcontroller nodig.

Om aan de slag te gaan met Xbox Game Pass-spellen op de VR-brillen van Meta, is het nodig om de Xbox Cloud Gaming-app (bèta) te downloaden uit de Quest Store en te starten op je Meta Quest 3, 2 of Pro. Ook moet je VR-bril de laatste software-update geïnstalleerd hebben, meldt Meta.

Voor het spelen van spellen op je Quest-headset heb je een draadloze bluetoothcontroller nodig, zoals de Xbox Wireless Controller die je standaard bij de Xbox Series X- en S-consoles krijgt. Ook de Nintendo Switch Pro-controller en PS4 Dualshock-controller worden ondersteund. Ondersteuning voor de PS5 DualSense-controller volgt op een later moment.

Via de Xbox Cloud Gaming-app op je Meta Quest 3, 2 of Pro kun je kiezen uit ‘honderden’ Xbox Game Pass-games om te spelen. Er is keuze uit vier verschillende schermgroottes, zodat je kunt kiezen voor een immersieve ervaring of juist voor het gamen in een virtuele ruimte met Xbox-thema of je eigen omgeving dankzij de passthrough van je VR-headset.

Abonnement op Xbox Game Pass Ultimate vereist

Het spelen van Xbox-spellen op je Meta Quest 3, 2 of Pro is alleen mogelijk als je geabonneerd bent op Xbox Game Pass Ultimate. Een abonnement op de dienst is beschikbaar voor 15 euro per maand. Met een abonnement kun je de Xbox-games naast de VR-brillen van Meta ook op je Xbox-console, pc en in de cloud op andere apparaten spelen.

| Lees ook: Resident Evil Village wint Game Award voor beste VR/AR-game