‘XR-bril van Apple krijgt irisscanner als verificatiemethode om te betalen en in te loggen’

De aankomende mixedrealitybril van Apple krijgt naar verluidt een irisscanner. Deze scanner moet dienen als verificatiemethode voor aankopen en om in te loggen met Apple’s XR-bril, zoals een vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning dit op smartphones kunnen.

Het gerucht is afkomstig van The Information, die stelt dat Apple nog ‘wat technologische trucjes in petto heeft, waar zelfs de nieuwste Meta-headset niet aan kan tippen’. Daarmee doelt het medium op de Meta Quest Pro-headset die op 11 oktober werd aangekondigd. Het zou gaan om een irisscanner. Apple’s XR-bril zou in staat zijn om de irissen van de drager van de headset te scannen om snel in te kunnen loggen. Hierdoor kunnen meerdere gebruikers met het apparaat aan de slag en hun eigen aankopen doen.

Het ontwerp

Apple’s XR-bril krijgt mogelijk een lichtgewicht ontwerp bestaande uit glas, aluminium en stof. Het ontwerp zou lijken op ‘een skibril’ en dunner en lichter zijn dan de Quest Pro die 722 gram weegt. Verder stelt The Information dat er camera’s op Apple’s XR-bril aanwezig zijn om de lichaamsbewegingen (inclusief beenbewegingen) van gebruikers te volgen. Ook beschikt Apple’s XR-bril mogelijk over een nieuwe toevoeging voor brilgebruikers, waarbij het mogelijk is om op maat gemaakte lenzen op sterkte in de headset te gebruiken door middel van magneten.

Apple’s ecosysteem

Daarnaast zou Apple’s XR-bril ‘waarschijnlijk passen’ in het ecosysteem van het bedrijf, waarin momenteel onder meer de iPhone, de Apple Watch en AirPods in te vinden zijn. Volgens The Information kan de XR-bril van Apple een prijskaartje krijgen tot zo’n 3.000 dollar, maar vanwege de prijs van de Quest Pro van Meta zou het de prijs mogelijk willen drukken. De Meta Quest Pro kost 1.500 dollar. In Nederland gaat het om 1.800 euro. De XR-bril van Apple is nog niet officieel aangekondigd. Naar verluidt staat de headset op de planning voor volgend jaar.

| Lees ook: Apple wil hogere pixeldichtheid in toekomstige XR-brillen