Marvel brengt op 30 mei What If…?-mixedrealityervaring naar Apple Vision Pro

De mixedrealityervaring What If…? – An Immersive Story verschijnt op 30 mei. Het interactieve verhaal van Marvel Studios en ILM Immersive komt exclusief naar de Apple Vision Pro en gebruikt een mix van augmented en virtual reality. De Vision Pro is nog niet officieel uit buiten de Verenigde Staten.

Het immersieve What If…?-verhaal van Marvel duurt een uur en is gebaseerd op de gelijknamige geanimeerde serie op Disney+. Volgens The Walt Disney Company zal de ervaring gebruikers ‘vreemde werelden laten bezoeken’, niet als kijker maar als daadwerkelijke deelnemer.

In de trailer is te zien dat Apple Vision Pro-gebruikers als een Marvel-superheld door het Multiversum reist. Er zijn een aantal bekende gezichten te zien, zoals Thanos, The Collector en Red Guardian. Gebruikers zullen ‘mystieke kunsten leren’ en de taak hebben om ‘de kracht van de Infinity Stones te benutten’.

De geanimeerde tv-serie What If…? is sinds 2021 te zien op Disney+. Het tweede seizoen verscheen in december vorig jaar. Er is ook al een derde seizoen in ontwikkeling. De serie onderzoekt alternatieve tijdlijnen om te laten zien wat er zou gebeuren als bepaalde momenten uit de Marvel Cinematic Universe anders zouden zijn verlopen.

| Lees ook: Mag je de Apple Vision Pro in het verkeer gebruiken?