Gerucht: Meta onthult prototype slimme AR-bril ‘Orion’ later dit jaar

Meta is naar verluidt van plan om zijn slimme AR-bril Orion later dit jaar te demonstreren tijdens zijn jaarlijkse Meta Connect-evenement. De ‘Orion’-bril onderscheidt zich van de eerdere slimme Ray-Ban Stories-brillen van het bedrijf, die geen visuele AR-elementen biedt. De bril verschijnt nog niet meteen voor het grote publiek.

De eerste ‘echte’ AR-bril van Meta wordt deze herfst onthuld, schrijft Business Insider op basis van ingewijden. Intern heeft de slimme bril de naam Orion. Het is een ander product dan de Ray-Ban Stories en de Meta Quest-brillen. Dat eerste product beschikt namelijk niet over AR-functies en de Quest-headsets worden voornamelijk gebruikt voor VR-gaming en andere mixedrealityervaringen.

De slimme AR-bril Orion is al een aantal jaren in ontwikkeling. Naar verluidt is er veel interne druk om een demo van hoge kwaliteit te geven. Hoewel een prototype van de Orion-bril later dit jaar wordt gepresenteerd, is er nog geen sprake van een publieke release. Dit vindt pas in 2027 plaats. Voor die tijd komt in 2025 waarschijnlijk nog de derde generatie uit van de Ray-Ban Stories.

| Lees ook: Slimme bril van Apple mogelijk onderweg