Slimme bril van Apple ligt mogelijk op de planken

Apple wil mogelijk een slimme bril op de markt brengen, vergelijkbaar met de Ray-Ban Stories van Meta. Bloomberg-journalist Mark Gurman zegt dat de iPhone-maker overweegt een slimme bril en slimme ring te ontwikkelen. Naar verluidt zou de slimme bril onder meer audio bieden en over AI-functies beschikken.

Mark Gurman schrijft dat Apple de slimme bril wil voorzien van audio, zodat ze als vervanger van AirPods kunnen dienen. Ook zouden er camera’s op de bril zitten om objecten in de omgeving te detecteren en identificeren. Volgens de techjournalist zou de fabrikant uiteindelijk een AR-bril willen uitbrengen die gebruikers de hele dag kunnen dragen.

De AR-bril zou zich momenteel in een ‘verkennende fase’ bevinden, wat inhoudt dat Apple onderzoekt of het product interessant genoeg is om te ontwikkelen. Gurman stelt dat het bedrijf ook andere ideeën onderzoekt, zoals AirPods met camera’s erin verwerkt en een slimme ring, zoals de recent aangekondigde Galaxy Ring van Samsung.

Doordat de slimme bril van Apple nog niet in ontwikkeling is, valt er ook weinig te zeggen over de uiteindelijke functies, releasedatum en prijs. Als we naar de Vision Pro-mixedrealitybril kijken die de techgigant dit jaar uitbracht in de Verenigde Staten, dan zal het niet om een goedkoop product gaan. De Vision Pro kost namelijk 3500 dollar.

| Lees ook: Apple Vision Pro: deze apps zijn (nog niet) geoptimaliseerd voor de bril