PS VR2 krijgt ondersteuning voor pc, maar wat betekent dat?

De PS VR2, oftewel de PlayStation VR2, krijgt in de toekomst ondersteuning voor pc. Dat maakte Sony onlangs bekend. De VR-bril is momenteel alleen te gebruiken in combinatie met een PlayStation 5-console. Wat de pc-ondersteuning precies inhoudt, is echter onduidelijk.

Sony zei recent dat het bedrijf test of het PS VR2-spelers toegang kan geven tot extra games op pc. De PlayStation-maker hoopt daarnaast dat de ondersteuning in 2024 beschikbaar wordt. Dat suggereert dat de PlayStation VR2-bril aangesloten kan worden op een pc, zoals ook bij de Meta Quest-headsets het geval is.

| Koop de PlayStation VR2 onder andere bij Coolblue

Hoewel er geen details naar buiten zijn gebracht, is het mogelijk dat de PS VR2 door middel van een kabel of misschien zelfs draadloos kan worden gekoppeld aan een pc, waardoor gebruikers games kunnen afspelen via Steam VR. Als dit het geval is, zal Sony waarschijnlijk een samenwerking zijn gestart met Valve om de ondersteuning voor Steam te faciliteren. Het bedrijf zegt op een later moment met meer informatie te komen.

De PlayStation VR2 zou in elk geval een sterkere keuze kunnen worden als de VR-bril ook de pc-markt betreedt. De headset is voorzien van oleddisplays die een hoog contrast bieden en beschikt over oogtracking en immersieve haptics voor de controller. Kijkend naar andere VR-brillen voor pc, is de PS VR2 bovendien relatief goedkoop (al geldt dat ook voor de Quest-brillen).

| Lees ook: Zo speel je Steam-games op de Meta Quest 2