Apple Vision Pro: deze apps zijn (nog niet) geoptimaliseerd voor de bril

De Apple Vision Pro is sinds begin februari beschikbaar in de Verenigde Staten. Waar eerder werd gesteld dat er bij de release rond de 150 apps geoptimaliseerd zouden zijn voor de headset, lijken dat er toch een stuk meer te zijn. Een aantal apps zijn opmerkelijk genoeg (nog) niet geoptimaliseerd voor de mixedrealitybril.

Zo zijn populaire apps als Netflix, YouTube en Spotify momenteel niet geoptimaliseerd voor de mixedrealityheadset van Apple. In een verklaring aan Bloomberg verwijzen de platforms gebruikers door naar de browser van de Apple Vision Pro om gebruik te maken van hun diensten.

YouTube heeft inmiddels via The Verge naar buiten gebracht dat er wel een Vision Pro-app op de planning staat. Het is echter niet duidelijk of het om een nieuw opgebouwde app voor de bril gaat of dat het slechts een aangepaste versie van de iPad is. Een voor de mixedrealitybril geoptimaliseerde app zou de gebruikservaring in elk geval moeten verbeteren, en mogelijk de optie toevoegen voor het offline downloaden van video’s.

Vrouw draagt Apple Vision Pro
(Bron: Apple)

Dat een app niet geoptimaliseerd is, wil overigens niet direct zeggen dat je de app helemaal niet kunt gebruiken op het apparaat of afhankelijk bent van de browserversie. In theorie kunnen alle iOS-apps werken met de Apple Vision Pro, tenzij een appontwikkelaar zich daar expliciet voor afmeldt. Apps die geoptimaliseerd zijn, zullen over het algemeen echter een betere gebruikservaring bieden.

Ook interessant: ‘De Vision Pro krijgt pas na vier generaties zijn ideale vorm’

Hoeveel apps zijn er beschikbaar op de Apple Vision Pro?

TechCrunch bracht enkele weken voor de release van de Apple Vision Pro naar buiten dat er rond de 150+ apps beschikbaar zijn op het moment dat de bril wordt uitgebracht. Apple maakte begin februari bekend dat het aantal apps voor de headset al op meer dan 600 ligt.

Greg Joswiak, de senior vice president van de marketingafdeling bij Apple, deelt op sociale media dat er inmiddels al meer dan 1000 ‘spatial’ apps specifiek voor de Apple Vision Pro zijn ontwikkeld. Daarnaast benadrukt Joswiak dat er meer dan 1,5 miljoen apps compatibel zijn met de bril. Het gaat hierbij om iOS- en iPadOS-apps die te gebruiken zijn op de headset.

| Lees ook: Mag je de Apple Vision Pro in het verkeer gebruiken?